Fugleperspektiv
Byer er klippelandskap. Det har klippeduene forstått. Vi kaller dem byduer.
Utstyr
  • Nikon F4
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_515600} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .
Jeg ser et bilde av 9 duer som flyr over et bylandskap. Standpunktet er "midt i" flokken, og i tillegg virker det som om anvendt brennvidde er moderat. Sammen gir dette meg en sterk følelse av tilstedeværelse. Siden det er lite bevegelsesuskarphet på bakgrunnen, og fuglene fremstår skarpe, får jeg mer følelsen av "frosset situasjon" en "full fart". Teknisk synes dette er godt nok til at det ikke er forstyrrende, men kanskje kunne noe sterkere kontraster gitt litt mer "smell" i uttrykket, da jeg synes det fremstår en tanke kontrastfattig iallfall på min skjerm. Smak og behag.

Jeg liker godt hvordan fuglene flyr i samme retning, og dette skaper en naturlig blikkretning fra venstre mot høyre. Jeg liker også at fuglene i liten grad overlapper hverandre, og spredt med noenlunde lik avstand ut i bildeflaten. Det later til å være sol den dagen, og dette tatt i betraktning synes jeg fuglene virker overraskende godt belyst uten harde skygger på undersiden som jeg hadde trodd var naturlig med solen som lyskilde.

Når det gjelder utsnitt undrer jeg meg om det er litt mye ledig plass på høyre side, og muligens et kvadratisk utsnitt fra vestre kant hadde fremhevet duene, og plassert tyngden mer sentrert i bilderammen. Jeg lagde kjapt en alternativ versjon med kvadratisk kutt og hardere kontraster jeg sender til deg, så ser du hva jeg tenker.

Godt fanget synes jeg.
Torgny S.
Tusen takk for god og interessant kritikk, Jens. Jeg skal studere din løsning, og eventuelt legge det ut som alternativ her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu